Reklama

sobota, 3 sierpnia 2013

Jak zrobić pyszne Penne Napoletane jak z restauracji?


penne napoletanefot. sxc.hu
Jeżeli masz ochotę na lekki, szybki w przygotowaniu oraz pyszny obiad to Penne Napoletane będzie idealnym rozwiązaniem! Przyrządzenie tego dania nie powinno zająć więcej niż 15 min. Przeczytaj poniższy przepis, aby dowiedzieć się jak zrobić Penne Napoletane.

porady poradnik
Penne Napoletana - Przygotuj następujące składniki:
- makaron penne
- łyżka oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- szklanka posiekanych, świeżych pomidorów (polecam pomidory koktajlowe)
- bazylia
- mozarella
porady poradnik
Aby zrobić Penne Napoletana, najpierw należy ugotować makaron penne, najlepiej przez ok 10 min. W międzyczasie podgrzej oliwę z oliwek, a na niej podsmaż posiekany ząbek czosnku (przez ok 30- 60 sek).
porady poradnikDo oleju i czosnku dodaj szklankę pomidorów- całość podsmażaj przez kilka minut. Następnie wrzuć na patelnię ugotowany makaron i wymieszaj.
porady poradnikNa koniec zdejmij patelnię z ognia, dopraw makaron i pomidory porwanymi liśćmi bazylii i dodaj małe kuleczki mozzarelli. Panne Napoletana jest gotowe! Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.