|
Arbuz z wódką - Lista potrzebnych rzeczy:
- Dojrzały arbuz
- 250/500 ml wódki
- strzykawka
|
|
Pijany arbuz przepis :
Wstrzykujemy równomiernie alkohol w różne miejsca arbuza za pomocą strzykawki. Następnie zostawiamy go na 1 dzień w lodówce, aby wódka dobrze rozeszła się po arbuzie. Przed podaniem kroimy na kawałki.
|
|
|
| Innym sposobem przyrządzenia "pijanego arbuza" jest nacięcie nożykiem otworu o średnicy otworu butelki i głębokości ok 4-5 cm. Należy włożyć w otwór odwróconą butelkę z alkoholem i czekać, aż cała lub jej połowa przeleje się. Zostawiamy na 1 dzień w lodówce. |
| Arbuz z wódką jest już gotowy! Uważajcie na jego ukrytą MOC! :-) |
|
Uwagi:
- wódkę można zastąpić innym alkoholem, np. szampanem lub winem
|
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.