Reklama

niedziela, 11 sierpnia 2013

Arbuz z wódką czyli pijany arbuz - przepis.


jak zrobić arbuza z wódką, pijany arbuz, arbuz z wódką
fot. sxc.hu
Arbuz przygotowany w tej formie idealnie sprawdza się na imprezach i przyjęciach. Istnieją dwa sposoby jego przyrządzania. Przeczytaj poniższy przepis, aby dowiedzieć się jak zrobić arbuza z wódką czyli tzw. pijany arbuz.
porady poradnik   
Arbuz z wódką - Lista potrzebnych rzeczy:pijany arbuz, arbuz z wódką
Dojrzały arbuz
- 250/500 ml wódki
- strzykawka
porady poradnik
Pijany arbuz przepis : pijany arbuz, arbuz z wódką
Wstrzykujemy równomiernie alkohol w różne miejsca arbuza za pomocą strzykawki. Następnie zostawiamy go na 1 dzień w lodówce, aby wódka dobrze rozeszła się po arbuzie. Przed podaniem kroimy na kawałki.
porady poradnikInnym sposobem przyrządzenia "pijanegopijany arbuz, arbuz z wódką arbuza" jest nacięcie nożykiem otworu o średnicy otworu butelki i głębokości ok 4-5 cm. Należy włożyć w otwór odwróconą butelkę z alkoholem i czekać, aż cała lub jej połowa przeleje się. Zostawiamy na 1 dzień w lodówce.
porady poradnikArbuz z wódką jest już gotowy! Uważajcie na jego ukrytą MOC! :-)
porady poradnik
Uwagi:
- wódkę można zastąpić innym alkoholem, np. szampanem lub winem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.