Reklama

wtorek, 15 stycznia 2013

Jak zrobić arbuz z wódką czyli tzw. pijany arbuz?

pijany arbuz, arbuz z wódką
Pijany arbuz często podawany na imprezach jest idealną alternatywą dla drinków. Ma ciekawy wygląd, a i smakuje wybornie. Zobacz poniższy przepis i dowiedz się jak przygotować arbuz z wódką!


Pijany arbuz - Przygotuj:
1 arbuz
250 ml wódki

Arbuz z wódką - Przepis:

Natnij nożykiem otwór w arbuzie, tak aby zmieścił się gwint butelki, o głębokości ok 4 cm. Następnie wprowadź butelkę, którą postaw do góry dnem. Pozostaw na kilka godzin, aby alkohol wsiąknął w arbuza. Na końcu pokrój arbuz na kawałki.
Uważaj, by nie zjeść za dużo! Alkohol w takiej postaci jest zdradliwy!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.