Reklama

czwartek, 8 sierpnia 2013

Jak obrać i jeść pomelo?


jak obrać pomelo, jak jeść pomelofot. wikipedia.pl
Owoc pochodzi z Azji, a jego średnica dochodzi do 20 cm. Smak przypomina połączenie pomarańczy z grejpfrutem, ale nie jest tak "wodnisty". Jeżeli jeszcze nie próbowałeś pomolo to gorąco polecam. Poniżej dowiesz się jak obrać pomelo i jak jeść pomelo.

porady poradnik
Natnij grubą skórkę dwoma liniami wzdłuż całego owocu. Skóra ma ok 2 cm i jest gąbczasta, więc zwróć uwagę na to, by naciąć ją głęboko.
porady poradnikZa pomocą noża ściągnij skórkę, tak aby odkryć cały owoc.
porady poradnikNastępnie pokrój go i wydobądź miąższ z błonek.
porady poradnikWażne jest, aby dokładnie obrać i oczyścić pomelo z błonek, ponieważ mają one gorzki smak. Jemy tylko sam miąższ.
porady poradnikSmacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.